Снимка БулфотоОрганите на млад мъж спасиха четирима българи. Две чернодробни трансплантации са

...
Снимка БулфотоОрганите на млад мъж спасиха четирима българи. Две чернодробни трансплантации са
Коментари Харесай

Млад мъж почина внезапно, но с органите си спаси две малки деца

Снимка Булфото

Органите на млад мъж спасиха четирима българи. Две чернодробни трансплантации са били осъществени в болница “Лозенец ” и една бъбречна в Александровска болница. Това оповестиха от Изпълнителна организация “Медицински контрол ” (ИАМН). Трансплантациите са били направени на 26 февруари.

Черен дроб е бил вкоренен на две деца – на 1 и на 7 години, а бъбречната трансплантация е била направена на 48-годишен мъж. По информация на лечебните заведения пациентите са в положително общо положение и остават под лекарско наблюдаване. Поради липса на съвместими реципиенти в българската листа на чакащите за трансплантация, сърцето е било предоставено на Унгария по линия на “Евротрансплант ”.

Донор на органите е бил 29-годишен мъж, изпаднал в мозъчна гибел, а донорската обстановка е осъществена, с помощта на екипната работа на лекарите от болница “Св. Иван Рилски ” в Горна Оряховица, координаторите по донорство доктор Сибила Маринова и доктор Ваня Лъчезарова, както и медиците в регионалната болница във Велико Търново.

От Министерството на здравеопазването и ИАМН благодарят на околните на умрелия млад мъж за хуманния жест, като сервират своите съболезнования на фамилията, написа struma.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР